Matematik

Haster (Trigonometri)

07. september 2008 af UptiVupti (Slettet)

HeeY ;-)


Er lidt usikker på denne opgave, den lyder sådan:


I ?ABC er ha = 12,14, B = 27,4° , og C = 58,3° , Beregn siderne i trekanten

Hvis jeg ville beregne siden b.

Skal jeg så bare sige 12,14/sin(27,4°).

Og hvis jeg skal finde siden c.

12,14/sin(58,3°).


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af mathon

når ha's skæring med a kaldes D
gælder

b*sin(C) = ha, hvoraf b beregnes

c*sin(B) = ha, hvoraf c beregnes

|CD| = b*cos(C)

|BD| = c*cos(B)

a = |CD| + |BD|


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2008 af peter lind

Du bytter om på b og c. Tegn trekanten op. Så kan du bedre se det. Du skal bruge at i en retvinklet trekant er sinus til en vinkel den modstående side delt med hypotenusen.


Skriv et svar til: Haster (Trigonometri)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.