Fysik

Kerneaktivitet

07. september 2008 af Johnarne (Slettet)

I min fysikbog står hvordan man isolerer T i henfaldsloven.

A(T) = A0 * e^k*T

ln(A(T)) / A0 = -(ln(2) / T½) * T

T = T½ / ln(2) * ln(A0 / A(T))

Forstår ikke hvordan minus-fortegnet bare kan forsvinde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Her er min måde at isolere T på.

A(T)=A0*ek*T

ln(A(T)/A0)=k*T*ln(e)             ln(e)=1

(ln(A(T)/A0))/k=T

Nu indfører jeg at, k=ln(2)/T½

(T½*ln(A(T)/A0))/ln(2))=T


Svar #2
07. september 2008 af Johnarne (Slettet)

Undskyld, fik skrevet forkert.

henfaldsloven er A(T) = A0 * e^-k*T


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2008 af mathon

A(t) = Ao*e-ktk>0

(1/2)Ao = Ao*e-kT½

(1/2) = e-kT½

ln(1/2) = -kT½, hvor ln(1/2) = -ln(2)

-ln(2) = -k*T½, som ganget med -1 giver

ln(2) = k*T½
og

k = ln(2)/T½
 

A(t) = Ao*e-(ln(2)/T½)*t =  Ao*eln(1/2)(t/T½) = Ao*(1/2)t/T½ = Ao*((1/2)1/T½)t = Ao*at  


Skriv et svar til: Kerneaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.