Matematik

Omskrivning af 1.gradsligning

07. september 2008 af SJPD (Slettet)

Hej alle

Det er ufatteligt hvor meget man kan glemme på en sommerferie, så hvordan er det lige man omskriver en ligning fra y=-(1/2)x-2 til at få den over på ax+by+c=0 form? er det bare -(1/2)x-y-2=0 eller hvad? jeg skal nemlig lige bruge den til at finde afstanden fra punkt il linje via dist-formlen, som jeg på mirakuløs vis kan huske.

Mvh.

Den altid  glemsomme


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

y=-(1/2)x-2 ⇔ -0.5x-y-2=0

så du har ret ja


Skriv et svar til: Omskrivning af 1.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.