Fysik

kort opgave(:

08. september 2008 af marlene1 (Slettet)

Heej allesammen,
sidder lige med en fysik opgave som jeg ikke forstår, håber i kan hjælpe.

opgaven:

I et atom har grundtilstanden energien -17,4 eV.
a) Bestem den maksimale bølgelængde af stråling, der kan ionisere atomet.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Benyt at der er en sammenhæng mellem bølgelængde og energi.

E=(hc)/λ


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. september 2008 af mathon

-17,4 eV = -2,78779*10-18 J

|E| = h*c/λ

λ = h*c/|E|

λmax = (6,62608*10-34 Js)*(2,99792*108 m/s)/|-2,78779*10-18 J| = 7,12553*10-8 m = 71,2553*10-9 m = 71,2553 nm


Svar #3
08. september 2008 af marlene1 (Slettet)

hvad er det for en konstant -2,78779*10-18 J  ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det er energien som du selv har skrevet. Omregnet fra eV til J.


Svar #5
08. september 2008 af marlene1 (Slettet)

hvordan omregner du dette?
ved godt jeg er lidt vanskelig, men har lidt svært ved at forstå det :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: Omregningsfaktoren er 1,602*10^-19 J/eV


Svar #7
08. september 2008 af marlene1 (Slettet)

-17,4 eV og 1,602*10^-19 J/eV
skal de lægges sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Nej, de skal gange sammen. Så passer det også med enhederne.


Svar #9
08. september 2008 af marlene1 (Slettet)

når okaay, nu forstår jeg, mange tak (:


Skriv et svar til: kort opgave(:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.