Fysik

hjælp til en kort opgave.

09. september 2008 af marlene1 (Slettet)

Heejsa (:
sidder lige med en fysik opgave, som driller :s Så håber i kan hjælpe..

her er den:

Ved belysning af kalium med lys løsrives elektroner med mak¬simalfarten 375 km/s. Løsrivelsesarbejdet for kalium er 2,30 eV.
a) Bestem elektronernes maksimale kinetiske energi.
b) Bestem bølgelængden af det anvendte lys.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt Ekin=½mv² til a'eren og at energien af fotonen, der benyttes til belysningen, er givet ved E=hf, hvor E er dit løsrivelsesarbejde.


Svar #2
09. september 2008 af marlene1 (Slettet)

 er det så:

a) Ekin = 9,10· 10-31 kg * (men hvad er v^2)


Svar #3
09. september 2008 af marlene1 (Slettet)

eller skal jeg isolere v?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2008 af mathon

v = 3,75*105 m/s


Svar #5
09. september 2008 af marlene1 (Slettet)

hedder den så?

Ekin = 9,10· 10-31 kg * 3,75*105 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2008 af mathon

...med maksimalfarten betyder, at al den tilførte energi
er overført til elektronernes bevægelse. I praksis vil lidt energi medgå til løsrivelse, 
hvilke der her ses bort fra:

E = ½*me*v2

2,30 eV = (2,30 eV)*(1,60218*10-19 J/eV)

E = (h*c)/λ, hvoraf

λ = (h*c)/E

hvor
h er Plancks konstant
c er lysets vakuumfart


Svar #7
09. september 2008 af marlene1 (Slettet)

nåår ja (:
 

λ = (h*c)/E

λ = 6,62608•10-34 Js * 3*10^8 m/s
       (2,30 eV)*(1,60218*10-19 J/eV)
 

sådan her (:


Skriv et svar til: hjælp til en kort opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.