Matematik

Isolere x

09. september 2008 af davija (Slettet)

Hej.

Er der nogen, som kan hjælpe med at isolere x?

1,50x + 695  =  1,75x  + 550


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Almindelig ligningsløsning.

1,50x+695=1,75x+550

Du skal have x'erne isoleret. Prøv selv. Så skal jeg hjælpe dig.


Svar #2
09. september 2008 af davija (Slettet)

1,50x + 695 = 1,75x + 550

1,50x + 695 - 550 = 1,75x

x / (1,50x + 695 - 550) = (1,75x) / x

-1,75 + 1,50 +695 - 550 = x

144,75 = x

- Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Nej.

1,50x+695=1,75x+550

<=>

145=0,25x

<=>

4*145=x

<=>

580=x


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. september 2008 af Sherwood (Slettet)

#3 Det går fint til:

1,50x + 695 - 550 = 1,75x

Du har her helt rigtigt, trukket 550 fra på begge sider af lighedstegnet. Hvorfor ikke også bare gøre det med 1,50x? Gør du det, kan du løse resten af ligninge, som jeg har gjort.


Skriv et svar til: Isolere x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.