Matematik

Værdimængden til f(x) = (3x^2-4x+6)/(3x^2+6x-5)

09. september 2008 af Tandra (Slettet)

Hej

Hvordan finder jeg værdimængden til f(x) = (3x^2-4x+6)/(3x^2+6x-5)?


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. september 2008 af mathon

nævnerpolynomiet skal være forskelligt fra 0


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. september 2008 af mathon

tælleren (3x2-4x+6) >0  for alle reelle x

nævneren: 3(x-rod1)(x-rod2)

hvor røderne er
rod1 = (-3-√(24))/3
rod2 = (-3+√(24))/3


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2008 af mathon

røderne  --->  rødderne


Svar #4
09. september 2008 af Tandra (Slettet)

Jeg forstår ikke helt det med nævneren. Hvorfor er det smart at skrive det på den faktoriserede form?


Svar #5
09. september 2008 af Tandra (Slettet)

Altså, så vidt jeg har forstået det, så skal jeg finde det højeste og laveste tal som f(x) kan give. Tælleren giver altid noget positivt, som du har skrevet. Men hvorfor skal jeg faktorisere nævneren?

Beklager jeg er lidt tungnem, men jeg vil jo gerne forstå det :)


Skriv et svar til: Værdimængden til f(x) = (3x^2-4x+6)/(3x^2+6x-5)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.