Fysik

hjælp!!!

10. september 2008 af niicki (Slettet)

Jeg mangler lige en forklaring på en opgave i orbit b...

det er opgave O2.14, jeg kan ikke rigtigt få mit hoved til at løse den :)

så hvis der er nogen derude

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Skriv opgaven så vi kan hjælpe. Det er ikke alle der har bogen eller gider finde den frem.


Svar #2
10. september 2008 af niicki (Slettet)

ok her kommer den:

hvor meget is ved 0 grader skal man putte i 150g sodavand ved 25C for at fælles temp. bliver netop 10C.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2008 af Angelmelek (Slettet)

Du skal prøve at opstille en ligning for de ting der skal afkøles på den ene side og de ting der skal opvarmes på den anden,,....


Svar #4
11. september 2008 af niicki (Slettet)

angelmelek> tak for dit svar.

 men det er jeg godt klar over men der er også noget med noget energi der skal til når is bliver til vand har det ingen indflydelse??

jeg er ikke lige den skarpeste kniv i skuffen når det gælder fysik, så jeg håber du/i vil bære over med mig :0)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2008 af mathon

mis*Lis + mis*c*(10C) = (150 g)*c*(25-10)C

mis*((334,9 J/g) + (4,186 J/(g*C))*(10C)) = (150 g)*(4,186 J/(g*C))*(25-10)C

mis(376,76 J/g) = 9418,5 J

som du selv løser færdig


Svar #6
11. september 2008 af niicki (Slettet)

sådan der!! det ved alle jo!! takker ;-)


Skriv et svar til: hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.