Matematik

hjælpe til opgave

10. september 2008 af 215 (Slettet)

vil gerne have nogen udregninger på disse opgave

prisen på et hus stiger i løbet af 3 år  fra 1.200.000 til 1.350.000. kr.

a) hvormane gange er huset dyrere nu end tidligere pris ?

b) Hvor mange procent er huset steget med ?

Et andet hus  har i samme periode steget til en værdi af 1.675.000 kr. som  svarer til en prisstigning på 16,6% i samme periode

c) hvad kostede huset inden prisen steg ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2008 af mathon

Pn = Po*(1+r)n


Svar #2
10. september 2008 af 215 (Slettet)

ahh hvad ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2008 af mathon

b)

1+r = (Pn/Po)1/n

r = p/100 = (Pn/Po)1/n  - 1

p = [(Pn/Po)1/n - 1]*100


Svar #4
10. september 2008 af 215 (Slettet)

hvad snakker du om fatter ikke dut af hvad du skriver


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2008 af mathon

OK - det var ikke procentstigning pr. år :-)

a)  P/Po

b)  (P-Po)/Po*100%

c)  Po = P*1,166-1

hvor
P er den nuværende pris
Po er den oprindelige pris


Skriv et svar til: hjælpe til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.