Fysik

Omregning af enheder

10. september 2008 af JonasLV (Slettet)

Jeg har nu siddet i halvanden time og fatter stadig hat af det lort.

Hvis jeg står med grøndlands indlandsis på 2,7 km3 is, hvordan finder jeg så massen i tusinde kg(10^3), så jeg herefter kan udregne hvad den smeltede is's masse er?  

 Is's densitet er 0,917 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis du har 2,7km3 is, så har du en volumen til V=2,7km3. Densitet er masse pr. volumenenhed: ρ=m/V - du skal dermed indsætte i denne ligning for at finde massen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2008 af mathon

1 km3 = 109 m3

2,7 km3 = 2,7*109 m3

m = V* ρ

mindlandsis = (2,7*109 m3)*(0,917 ton/m3) = 2,4759*109 ton = ca. 2,5 mia. ton


Skriv et svar til: Omregning af enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.