Fysik

Emek

12. september 2008 af 215 (Slettet)

Bruger et pendul Emek eller bruger den Epot når den står stille og Ekin når den bevæger sig ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Emek er blot den mekaniske energi. I energibetragtninger antages det som oftest, at den mekaniske energi er bevaret. Det vil sige, at den totale energi af systemet til alle tider er bevaret.

For at svare på dit spørgsmål er potentiel energi også kendt som beliggenhedsenergi og kinetisk energi som bevægelsesenergi.


Svar #2
12. september 2008 af 215 (Slettet)

men pendulet bruger begge så er det ikke Emek den bruger ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2008 af mathon

Emek = m*g*h + ½*m*v2 = m*g*H = ½*m*V2


Svar #4
12. september 2008 af 215 (Slettet)

kunne i så komme på nogle ting som bruge Emek


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2008 af mathon

den mekaniske energi er konstant, hvis der ses bort fra luftmodstanden.

Det er Ekin og Epot, som veksler, men altid med konstant sum.


Svar #6
12. september 2008 af 215 (Slettet)

Ja ja, jeg ved godt at Energien er konstant.

men Kan du finde på noget som Bruger Mekanisk energi


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: Og gnidningsmodstand. I pendulets tilfælde gnidningen i ophængningspunktet.

#6: Der er ikke noget, der bruger mekanisk energi. Luftmodstand mindsker den mekaniske energi, hvilket betyder, at dEmek/dt ikke er lig nul.


Skriv et svar til: Emek

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.