Matematik

diameter ?

13. september 2008 af merve321 (Slettet)

mit spørgsmål i min mamematik hæfte er:



Omkedsen af en cirkel er 51 cm. og pizz sættes til 3.

Hvor lang er diamerteren så

og mit rigtige spørgsmål er hvordan skal jeg regne det us og

p.s. ved ikk hvad diameter er :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2008 af Isomorphician

Diameteren er den lige linje der går fra cirklens periferi, gennem centrum, og ud til cirklens periferi igen.

Kan også betegnes som den størst mulige korde i en cirkel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2008 af Isomorphician

Omkreds = pi * diameter


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2008 af blackduck (Slettet)

Kongespørgsmål :) Det fortjener sgu et svar hehe.

Diameteren er en streg fra et punkt på cirklen til et andet punkt på cirklen, som passere igennm centrum. Det er den dobbelte radius, hvis du ved hvad det er.

Der gælder, at

Omkreds = diameter * pi

Så når du kender omkredsen og pi, så er diameteren givet ved:

diameter = Omkreds/pi = 51/3.


Skriv et svar til: diameter ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.