Fysik

Centrifugalkraft

14. september 2008 af nunu1989 (Slettet)

Hej.....

En myre 5 gram står på en pladespiller. Da pladespilleren tændt rotere den med 33 omdrejninger i minut.

1) hvor stor en cntrifugalkraft vil myren føle, hvis den befinder sig 5 cm fra centrum?

Fc=m*r*ω2

ω= 2π/T       = 33*2*π/60 s.= 3,45 s-1

Fc=m*r*ω2=    0,005 kg*0,05m*3,45 s-1   = 0,00086 N
 

2) Gnidningskoefficienten er 0,5. Bestem den maksimale afstand fra centrum som myre kan kravle ud til, uden at blive slynget af.

Er 1 rigtig, men hvordan løse man 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt, at den resulterende kraft i radiel retning skal være lig nul. Hvis den er større vil myren blive slynget af pladen.


Svar #2
14. september 2008 af nunu1989 (Slettet)

kan du ikke forklare til mere. fordi jer er ikke helt med..


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Newtons anden lov. :)


Svar #4
14. september 2008 af nunu1989 (Slettet)

mange tak...


Skriv et svar til: Centrifugalkraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.