Matematik

Ligninger som brøker.

14. september 2008 af Jeppz (Slettet)

 Hej!       

Jeg mangler lidt hjælp til dette stykke: (4-x/7)-(x+3/5)=(1/7)-(6(2x+1)/35)

Det skal forestille brøker. Så der skal findes fællesnævner :P Jeg får det selv til: 42 = Ø
Jeg regner det ud således:
(4-x/7)-(x+3/5) = (1/7)-(6(2x+1)/35)

(20-5x/35) - (7x+21/35) = (5/35) - (12x - 6/35)

20+21-5-6 = 5x+7x-12x
L : [ 42 = ø] 

- Gør jeg noget forkert her? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af mathon

Ja


Svar #2
14. september 2008 af Jeppz (Slettet)

 Hvad gør jeg så forkert?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2008 af mathon

gang med 35 på begge sider

hermed bortskaffes nævnerne


Svar #4
14. september 2008 af Jeppz (Slettet)

 Jamen det går jo ud mod hinanden ikk?


Svar #5
14. september 2008 af Jeppz (Slettet)

 (4-x)/7 - (x+3)/5 = 1/7 - (6(2x+1))/35 Jeg tillader mig lige at rette mine paranteser.. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2008 af mathon

35*[(4-x)/7 - (x+3)/5] = 35*[1/7 - (6(2x+1))/35]


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2008 af mathon

5(4-x) - 7(x+3)  =  5 - 6(2x+1)


Svar #8
14. september 2008 af Jeppz (Slettet)

 Hmm Jamen det er jo egentlig os hvad jeg har gjort? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Er du sikker på, at opgaveformuleringen er rigtig?


Svar #10
14. september 2008 af Jeppz (Slettet)

 Det vil jeg mene! 


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2008 af mathon

efter du nu har rettet på den oprindelige notation

hvad er så dit resultat ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg mener - x bliver jo elimineret?


Svar #13
14. september 2008 af Jeppz (Slettet)

 Ja det var os det jeg kom frem til! Men efter det, så giver det 0 = 0x Altså At x=R ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. september 2008 af mathon

0 = 0, hvilket er sandt for et vilkårligt x i det oprindelige udtryk

L = R (alle reelle x)


Skriv et svar til: Ligninger som brøker.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.