Matematik

Brøker.

14. september 2008 af mille.dk (Slettet)

I mine notater, har jeg skrevet, at b≠0 (a/b), men jeg undrede mig over, hvorfor det er b, som ikke må være 0? Det er jo det samme, hvis a = 0? Resultatet vil jo blive nul i begge?

Det ville være dejligt, med et eksempel, hvis en eller andne venlig sjæl vil forklare :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af juventuz (Slettet)

hvis a=0 giver udtrykket 0

hvis b=0 giver udtrykket ±∞


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2008 af mathon

division er ikke defineret med 0 som divisor


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2008 af mathon

12:4 = 3, fordi 4*3 = 12, den såkaldte divisionsprøve

53/0 = x, men 0*x ≠ 53 uanset x

såkan du sige

0/0 = 0, men nu er det sjældent, at nogen er i den situation, at de ingenting skal dele og ønsker at gå nøjeregnende op i, om alle får lige meget,

man har valgt ikke at benytte 0 som divisor - ej heller i dette specielle urealistiske tilfælde


Skriv et svar til: Brøker.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.