Matematik

Hjælp til en opgave: Rødder

15. september 2008 af Signesp (Slettet)

Jeg har virkelig svært ved at løse disse to opg. Håber i ville hjælpe.

1. Jeg skal undersøge hvordan antallet af rødder i fk(x) = x2 + k * x + 8 afhænger af k.

2. Og her skal jeg igen undersøge hvordan antallet af rødder i fk(x) = x2 + k * x + k afhænger af k.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2008 af mathon

se på diskriminanten


Svar #2
15. september 2008 af Signesp (Slettet)

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ? :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2008 af juventuz (Slettet)

Hvis d>0 er der 2 rødder

Hvis d=0 er der 1 rod

Hvis d<0 er der ingen rødder


Svar #4
15. september 2008 af Signesp (Slettet)

Jamen hvordan løser jeg opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2008 af mathon

fk(x) = x2 + k * x + 8

a = 1
b = k
c = 8

d = b2 - 4ac


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2008 af Danielras (Slettet)

Du opskriver determinanten. Derefter løser du d>0, d=0 og d<0 med hensyn til k.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2008 af juventuz (Slettet)

find diskriminanten d=b2-4ac

sæt d>0 og løs uligheden, hvorefter du har de værdier af k, der giver andengraqdsligningen 2 rødder

osv...


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave: Rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.