Fysik

varmekapacitet

05. oktober 2004 af Malli (Slettet)
Har lige et hurtigt spørgsmål: Hvis man har 3 masser med tre forskellige temperaturer og mand blander dem sammen (evt vand). Hvordan skal sådan en ligning så se ud??

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)

vil du gernefinde energien, eller hvad?

Svar #2
05. oktober 2004 af Malli (Slettet)

Hov det glemte jeg at skrive... nej jeg skal finde sluttemperaturen....

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)

ahh.. beregnden samlede energi,og del den med masses og den specifikke varmekapacitet!

Svar #4
05. oktober 2004 af Malli (Slettet)

Er det så formlen: m*c* delta t

Svar #5
05. oktober 2004 af Malli (Slettet)

Jeg kan ikke finde nogle formler i min bog hvor man kan regne dette ud.... det er ret frustrerende...

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2004 af Peden (Slettet)

Skriv opgaven så kan vi nemmere tage stilling til det. Generelt så vil en varm væske afgive energi til en koldere væske så du burde kunne regne det ud.

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)

ja, men hvis det er det samme stof bare med forskellige temperaturer, kan du jo bare tage gennemsnittet af temperaturerne.

Svar #8
05. oktober 2004 af Malli (Slettet)

Okey:

4 kg vand 50 grader
3 kg vand 7 grader
10 kg vand 28 grader blandes sammen og man skal finde blandingstemperaturen.

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2004 af Peden (Slettet)

4*C*(50-7)+10*C*(28-7) = Q

Q = (4+3+10) * C * deltaT

deltaT = 22.47 grader, hvilket giver 29.47 grader i alt.

Jeg er ærligt talt lidt i tvivl, det ser umiddelbart meget fornuftigt ud, andre gode bud?

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. oktober 2004 af Peden (Slettet)

Det passer hvis man bruger Frodo's metode, de er begge to iorden, og har hver deres kvaliteter ;)

Svar #11
05. oktober 2004 af Malli (Slettet)

hvad sætter man ind c´s plads??

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. oktober 2004 af Peden (Slettet)

Den specifikke varmekapacitet for vand, (den burde du kende) er 4180 j/(kg*K).

Svar #13
05. oktober 2004 af Malli (Slettet)

ahhh det er fordi jeg roder rundt i det hele..... MANGE tak for hjælpen!!!! :)

Svar #14
05. oktober 2004 af Malli (Slettet)

hov... hvordan får du delta t til at være 22,47...?
fuck hvor er det plat at rode rundt i det her

Brugbart svar (0)

Svar #15
05. oktober 2004 af Peden (Slettet)

Q = 4*4180*(50-7)+10*4180*(28-7) = 1596760 Joule

Q = m * c * deltaT

deltaT = Q / (m * c) = 1596760 /( (10+3+4)*4180) = 22.47kelvin.

Skriv et svar til: varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.