Matematik

Trigonometri

16. september 2008 af CJN (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe?

Hvis jeg ved hvad arealet er samt 2 sider og ønsker at finde den mellemliggende vinkel hvordan gør jeg så det?

T = 0.5*a*b*sin(C)

T = 0,5*11,9*27,3*sin(C) = 68,9

Vinkel C = ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2008 af mathon

sin(x)  = sin(180°- x) = 2*68,9/(11,9*27,3) = 0,42417

x = sin-1(0,42417)  =  25,1°

C = 25,1° v C = 154,9°


Svar #2
17. september 2008 af CJN (Slettet)

Tusind tak!

Men hvordan kan det være? Synes ikke at have set den formel før?

Hvorfor ganger man arealet med 2?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2008 af mathon

T = 0.5*a*b*sin(C), hvoraf

sin(C)  = 2T/(a*b)


Svar #4
17. september 2008 af CJN (Slettet)

Ja og jeg kan se det virker, men hvorfor står den formel ikke i min matematikbog eller min formel samling? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2008 af mathon

man kan jo ikke have formler i alle udgaver og har
derfor standardformlen

T = ½*a*b*sin(C)

ellers ville formelsamlingen ikke være en oversigt
men
et bombastisk bibelstort værk på hjul trukket som en indkøbsvogn


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2008 af mathon

...og
en matematiker er en formelhåndværker, der netop kan formeltilpasse til de
beregninger, han/hun har brug for at foretage


Svar #7
17. september 2008 af CJN (Slettet)

Ja okay godt svar, jeg mangler bare ofte min logiske sans... :-(

Anyway 1000 tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.