Matematik

li/ta

16. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Goddag, jeg har en opgave her som jeg ikke rigtig ved hvordan jeg skal løse, håber der er en der kan hjælpe. :)

Bestem ligningen for tangenten til h(x) = 3 - 3√x

i punktet (4;h(4))

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2008 af mathon

hertil skal du bruge

h '(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2008 af Danielras (Slettet)

Brug tangentligningen:

y = h(4)+h'(4)*(x-4)


Svar #3
16. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

jamen er h´(x) så h´(4) = -3

Og hvad skal man så?


Svar #4
16. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Forstår ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2008 af mathon

h '(4)  ≠ -3


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2008 af bob7003 (Slettet)

Y=a(x-x1)+y1

(x1 = 4  og  y1 = h(4))

a = h'(4)

så er det bare, at sætte ind :-)


Svar #7
16. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

så det vil sige at mit punkt heller 4,-3

Hvad skal jeg så gøre med det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2008 af mathon

hvad har du fået

h '(x) til ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2008 af bob7003 (Slettet)

3/(2*√x)


Svar #10
16. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Hvordan bliver h´(x) til 3/(2*√x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. september 2008 af bob7003 (Slettet)

h'(x) = 3 * 1/(2*√x)

Du kan så gange 3 ind i brøken:

3/(2*√x)


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. september 2008 af Danielras (Slettet)

sqrt(x) = x^(1/2)

h(x) = 3 - 3√x

h(x) = 3 - 3 * x^(1/2)

h'(x) = -(3/2) * x^-(1/2)

h'(x) =-3/(2 *sqrt(x))


Svar #13
16. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Skal det ikke være -3/(2*√x) eller der det bare mig? okay, derefter skal jeg vil sætte 4 ind i formlen, altså

-3/(2*√4) = -0,75 = -3/4

Ikke?

Hvad skal jeg så


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. september 2008 af bob7003 (Slettet)

Jeg manglede lige et minus...


Svar #15
16. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, hvad er næste trin så efter at jeg har fundet ud af  det her -3/4  ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. september 2008 af Danielras (Slettet)

Du kender hældningen og et punkt på tangenten (den rette linje). Kan du nu bestemme dens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #17
16. september 2008 af bob7003 (Slettet)

Kald -3/4 for a

den x- og y værdi du fik kalder du for hhv x1 og y1

sæt ind i formlen y = a(x*x1)+y1


Brugbart svar (0)

Svar #18
16. september 2008 af mathon

tangenten er en ret linje med hældningstal -(3/4) gennem (4,h(4))

hvilken ligning har den?


Svar #19
16. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Er det

y = ax + b


Brugbart svar (0)

Svar #20
16. september 2008 af mathon

i formlen
y = -(3/4)*(x - 4) + h(4)


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.