Matematik

MEGET kompliceret haster! Trekant

17. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Midtpunktstransversal i en trekant

Har her en længere meget besværlig opgave, jeg skal have afleveret skriftligt inden kl. 00:00. Håber meget, nogen vil hjælpe mig. Den er del i flere, men her er starten.

Jeg ved ikke, hvordan jeg starter på denne umildbart.

Opgave1:

Vinklespidserne har koordinaterne:
A(x1,y1), B(x2,y2), C(x3,y3)
Idet M og N er midtpunkter på siderne BC og AB, skal jeg skrive koordinaterne til M og N op.
 

Det kan være, jeg selv kan løse resten udfra den første.. men jeg aner ikke, hvordan denne tages hul på


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2008 af Kristian-Poulsen (Slettet)

M((x2+x3)/2;(y2+y3)/2)

Du skal jo bare finde gennemsnittet af de 2 tal på x-aksen og på y-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2008 af mathon

1) lav først en tegning

2) hvis et linjestykke PQ's endepunkter har koordinaterne P(p1,p2) og Q(q1,q2)

er koordinaterne for linjestykkets midtpunktet middeltallene af endepunkternes koordinater


Svar #3
17. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Super ! (: Yes.

Fandt M til at være: ((x3-x2)/2),((y3-y2)/2)

Fandt N til at være: ((x1-x2)/2),((y1-y2)/2)
 

Opgave 2

Hældningen for siden AC er så: (y2-y1)/(x2-x1)

Opgave 3

Hældningen for MN (midtpunktstransversal i trekanten) er: ((x3-x2)-(x1-x2))/((y3-y2)-(y1-y2)) = ((x3-x1)/(y3-y1)

Opgave 4

Her skal jeg sammenligne hældningen for AC og hældningen for MN og hvad jeg opdager.. umildbart kan jeg bare ikke se nogen sammenhæng??? Hvad siger i??


Svar #4
17. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Opgave 5

Her skal jeg bestemme lænngderne af AC og MN og finde ud af, hvad jeg så opdager..

det er godt nok besværligt, synes jeg. Til MN kan jeg bruge formlen for vektores længde (længden af vektor a = kvad.(a1^2 + a2^2)) ikke sandt?

Så hedder den vel:

længden af vektor MN = ((½(x3-x2)+(x1-x2))/(½(y3-y2)+(y1-y2))) Eller hvad?

Og hvordan pokker beregner jeg længden af AC, med de få oplysninger jeg har herom?


Skriv et svar til: MEGET kompliceret haster! Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.