Matematik

Projektion vektor

17. september 2008 af Bonnie120 (Slettet)

Hvis man har en given vektor |a| =7 og vektor |b| = 3 og vinklen mellem dem er 60grader.

Hvordan finder jeg så længden af vektor b´s projektion på vektor a, når jeg ikke kender kordinaterne for længden af vektorene ?

(der skal selvfølgelig være en vektor pil og helholdvis a og b)

Vil meget gerne ha noget hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2008 af Isomorphician

udnyt at a·b = |a||b|*cos(v)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2008 af mathon

b*cos(V) = 3*cos(60°) = 3*0,5 = 1,5


Skriv et svar til: Projektion vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.