Matematik

mo / fu

17. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Hejsa, en der vil tjekke :)

Bestem monotoniforholdene for funktionen

f(x) = 3x5 + 9x4 + 7x3

Ja har så regnede den lidt ud og får

f(x) = 15x4 + 36x3 + 21x2

Er det rigtig?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2008 af dnadan (Slettet)

Husk det lille mærke " ' ", ellers giver det ikke så meget mening:

Men det er korrekt indtil videre. Undersøg nu, for hvilke værdier af x, hvor f er voksende, aftagende og vandret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2008 af Isomorphician

hvis du med den anden f(x) mener f'(x), så ja


Svar #3
17. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

mange tak så kan jeg godt resten selv :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2008 af mathon

f '(x) = 15x4 + 36x3 + 21x2  = 3x2(5x2 + 12x + 7)  =  3x2(x+1)(x+1,4)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2008 af mathon

med monotoniintervallerne

]-oo;-1.4],  [-1.4;-1], [-1;0] og [0;oo[


Skriv et svar til: mo / fu

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.