Matematik

Hjælp

18. september 2008 af kim19 (Slettet)

Hej, vil starte med at undskylde ved godt jeg har spurgt om dette en gang. Men altså jeg har en opgave der lyder således her:

Bestem a, så funktionen f(x) 2x^3 + 3x^2 - 36x + a    har netop 2 rødder.

jeg har diff f(x) til f'(x) = 6x^2 + 6x -36 og så har jeg en andengradsligning jeg har fundet d = 900 = 30^2

og så fandt jeg x=-3 eller x=2

så jeg har lavede en fortegnslinje og fundet ud af at 2 er minimum.

Hvad gør jeg så ?

jeg skal jo bestemme a ? Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre håber en kan hjælpe mig, på forhånd mange tak.


Svar #1
18. september 2008 af kim19 (Slettet)

er der slet ikke en der kan hjælpe


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.