Biologi

Hjælp med biologi.

20. september 2008 af Miss-Lang (Slettet)

Hjælp

a) giv en mulig forklaring på, hvorfor benzodiazepiner og barbiturater kan bruges som sovemidler og angstdæmpende midler.

b) Man er gået bort fra at bruge barbiturater, og i stedet for bruges benzodiazepiner. Hovedårsagen er, at barbiturater er farligere at bruge. Ved indtagelse af for store mængder kan man dø, men benzodiazepiner ikke har denne virkning.
Forklar, hvorfor en overdosis af barbiturater kan medføre døden, mens benzodiazepiner ikke har denne virkning.

c)Hvilke af de virkninger, som indtræder, når man drikker ethanol, kan tænkes at være forårsaget af ethanols påvirkning af de GABA-følsomme receptorer?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2008 af Zipzap112 (Slettet)

Kan ikke selv lige huske det, men jeg anbefaler kraftigt, at du i googles søgefelt skriver: rindom rusmidlernes biologi, og så downloader det 2. øverste hit, som er læge Henrik Rindoms glimrende, og meget pædagogiske bog om de mest kendte rusmidler indvirken på menneskekroppen.

GABA-neuroner specielle fordi de er hæmmende. De er bl.a. indvirkende på det limbiske system (vores glædes- og lystsystem). Mener at ethanol og benzodiazepiner hæmmer GABA-neuroners udskillelse af transmitterstof i bl.a. nucleus accumbens, NA, (vigtig del i det limbiske system). Hvis GABA under homestase (balance eller ligevægt, det vil sige den normale tilstand) hæmmer NA, vil en hæmning af GABA-neuroner forårsage en øget udskillelse fra NA. Man kan sige at - og - giver plus, ligesom i matematikken. Hæmmes NA ikke øges udskillelsen af neurotransmitterstoffet dopamin i dette center, og det skaber en øget følelse af velbefindenhed.

Men som sagt, jeg kan ikke huske det hele præcist, så læs i bogen.


Skriv et svar til: Hjælp med biologi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.