Matematik

Stump vinkel i trekant - hjælp!

21. september 2008 af bcch (Slettet)

hej.

jeg har en opgave i min aflevering, som jeg har problemer med.

a=17,5 .. b=22,5 .. vinkel C er stump .. trekantens areal =184,0

jeg ved slet ikke hvordan jeg skal løse denne opgave. håber nogle af jer vil hjælpe mig. det vil jeg sætte stor pris på (=


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af Dedalus (Slettet)

Er a og b sider i trakanten eller vinkler?

Hvis det er sider, så anvend ligningen for trakanten areal T sammen sinusrelationerne

T = 0,5 bc sin A, hvor b og c er sider i trekanten og A vinkel for a


Svar #2
21. september 2008 af bcch (Slettet)

a og b er sider i trekanten.

ok - men jeg forstår ikke helt hvordan jeg så skal løse den, når jeg overhovedet ikke kender c og sin A

kan du forklare mig det? (;


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2008 af Dedalus (Slettet)

T = 184

a = 17,5

b = 22,5

184 = 0,5*17,5*22,5*sin C heraf

sin C = 0.9346...

Hvis du så betragter enhedscirklen, når man ved at C skal være stump fås

C = 69° eller C = 180 - 69 = 110°

Altså er C = 110° (cirka)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2008 af mathon

supple - samme - sinus = supplementvinkler har samme sinus

sin(Vo)  = sin(180°-Vo) = 2T/(a*b)  = 2*184/(17,5*22,5) = 0,934603

Vo = sin-1(0,934603) = 69,2°

den stumpe vinkel er

C = 180° - 69,2° = 110,8°

c2 = a2 + b2 - 2ab*cos(C)

c2 = a2 + b2 - 2ab*√(1-sin2(V)

c = (a2 + b2 - 2ab*√(1-0,9346032)½


Svar #5
21. september 2008 af bcch (Slettet)

mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Stump vinkel i trekant - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.