Matematik

Integral regning

21. september 2008 af TI89Titanium (Slettet)

Hej.

Har lige et spørgsmål ang. en integralregningsopgave.

Opgaven hedder: integralet til kvadratrod 4x+1 dx. Grænser er 2 og 0.

Har prøvet alle muligheder og den stemmer ikke med min lommeregners resultat.

Har forsøgt både substitutuon og partiel integration, men den passer ikke..

Nogen Ideer? På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af mathon

∫√(4x+1)dx

sæt
u = 4x+1 og dermed 4dx = du

hvoraf

(1/4)∫√(4x+1)(4dx) = (1/4)∫√(u)du = (1/4)*(2/3)*u*√(u)+k =
(1/6)*(4x+1)*√(4x+1)
+k

2
∫√(4x+1)dx = (1/6)[(4*2+1)√(4*2+1) - (4*0+1)*√(4*0+1)] =
0

(1/6)[9*3-(1*1)] = (1/6)[27-1] = (26/6) = (13/3)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2008 af Dedalus (Slettet)

Der er meget man skal huske når man anvender substitution

sæt t=4x+1

nye grænser t1 = 8+1 = 9, t0 = 0+1 = 1

dt/dx = 4 heraf dx = 1/4 dt

int^9_1 √(t)*(1/4)dt = (1/4)*[2/3 x^(3/2)]^9_1 = 4,33


Svar #3
21. september 2008 af TI89Titanium (Slettet)

Ahh.. Nu kan jeg godt se det. Har bare lige et spørgsmål til nr. 2 svar. Hvor får du 2/3 og 3/2 fra?


Svar #4
21. september 2008 af TI89Titanium (Slettet)

Har fundet ud af det!!


Skriv et svar til: Integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.