Matematik

Vektorer

23. september 2008 af Bonnie120 (Slettet)

Hej.

Hvis jeg nu har:

vektor a = 2 over -2

|b| vektor b s længde = 4

Prikproduktet for vektor a og b = 8

Hvordan finder jeg så kordinaterne til vektor b ?


Svar #1
23. september 2008 af Bonnie120 (Slettet)

Undskyld mente ikke kordinaterne men punkterne til vektor b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2008 af mathon

|a| = 2√(2)

når V er vinklen mellem vektorerne a og b
gælder

cos(V) = (vektor_a*vektor_b)/(|a|*|b|) = (8/(4*2√(2)) = (1/√(2)) = √(2)/2,
hvoraf

V = 45°

vinklen mellem vektor_a og x-aksen er

tan(U) = (-2/2) = (-1)
U = -45°

hvorfor vektor_b afsat ud fra (0,0)
har endepunkt
enten på x-aksen - vektor_b = (4,0)
eller
på y-aksen - vektor_b =(0,-4)
 


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.