Matematik

Hjælp skæringspunkter

23. september 2008 af linarr (Slettet)

HJÆÆÆLP..

hvordan finder man skæringspunkterne til disse ligninger?

a) y= -x +5

b) y= -3/4 x + 0,5

c) 3x + 0,5

punkt a og punkt b er paralelle .. og punkt c er så ned over begge linjerne....


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af juventuz (Slettet)

sær a og c lig hinanden udregn derved x. y findes ved indsættelse i én af ligningerne.

Samme procedure med b og c


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2008 af fag2006dam (Slettet)

Hej, jeg er ikke sikker men du kan prøve at tegne linjerne og se om resultatet passer.

Skæring ml. a og c

finder x: -x+5=3x+x

5,5=4x

x=1,375

Så sætter du x ind i en af ligningerne og finder derved y

y=-1,375+5

y=3,625

Skæring (1,375;3,625)

Og så gør du det samme ved b og c


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2008 af juventuz (Slettet)

a og c sat lig hinanden

-x+5=3x+0.5
5-0.5=3x+x

4.5=4x x=1.125

som indsat i a giver

-1.125+5=y y=3.875


Skriv et svar til: Hjælp skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.