Matematik

omg jeg er lost hvad med dig?

24. september 2008 af lawittca (Slettet)

Jeg har nu prøvet a finde ud a denne opgave i over en time det er den sidste og det hele ska afleveres imorgen..

men fatter nada af den her plz hjælp mig ! vil spare mig for a skulle medele jeg ikk ku finde ud a opgaven til min lære..

Her er opgaven:

Figuren viser Trekanten ABC med paralleltransversal PQ.

a. Vis at ABC og APQ er ensvinklede

Det er givet at AP=6,2 PQ=8,7 og AB=15,6

b. bestem skalafakoren

c. Beregn BC


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2008 af mathon

a)
trekant ABC er ensvinklet med trekant APQ grundet ensliggende vinkler ved parallelle linjer

nu har du ikke medsendt nogen tegning endsige fortalt, hvilken linje paralleltransversalen er parallel med,
men
ud fra teksten at dømme
kunne det være (men jeg ved ikke helt hvordan P og Q ligger)

<B = <APQ og <C = <AQP og <A er fælles
 

b)
skalafaktoren er
|AB|/|AP| = 15,6/6,2 = 2,51613
 

c)
|BC| = |PQ|*2,51613 = 8,7*2,51613 = 21,89 ≈21,9

...og se så lidt lysere på tilværelsen...


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2008 af Dedalus (Slettet)

Nu har jeg ikke din figur, men hvis ABC og APQ er ensvinklede, så må AP forholde sig til AB.

Heraf Skalafaktor = 15,6/6,2 = 78/31

Ligeledes må QP forholde sig til AB

Heraf AB/8,7 = 78/31 medfører AB = 21,89


Skriv et svar til: omg jeg er lost hvad med dig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.