Matematik

definitionsmængde

25. september 2008 af idababy (Slettet)

hej alle.

jeg har en funktion der  hedder f(x) = √5-2x, af den skal jeg så bestemme definitionsmængden, er det rigtigt at den er ]2,5;∞[


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af Isomorphician

Intervallet skal være lukket for nedre grænse, da √0 er defineret.


Svar #2
25. september 2008 af idababy (Slettet)

så dvs. at der skal stå [2,5;∞[ ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2008 af Isomorphician

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Nej. Svaret er Dm(f) = ]-∞;2.5]


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2008 af Isomorphician

#4

Hvor kan man dog sidde og sove nogle gange....


Svar #6
25. september 2008 af idababy (Slettet)

hvad? hvilket et af dem er rigtige nu?
hehe


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2008 af Isomorphician

Det er svaret i #4

Jeg sad og sov, det må du undskylde.

√(5-2x) > 0 <=>

5 - 2x > 0

5 > 2x

2,5 > x

Altså er Dm(f) = ]-∞; 2,5]


Svar #8
25. september 2008 af idababy (Slettet)

okay det er bare i orden, mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.