Matematik

opg, differentering - 2g

25. september 2008 af goldenpearl (Slettet)

Hej,

Er der ikke nogen der kunne forklare denne opgave:

Givet f(x)=x^3-3x+1,
undersg om linjen I med ligningen y=3,75x-5,7 er tangent for f(x).


Svaret er nej, men hvorfor og hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2008 af mathon

f '(x) = 3x2 - 3

f '(xo) = 3xo2 - 3 = 3,75
hvoraf

xo2 - 1 = 1,25
xo2 = 2,25

xo = ±1.5

undersøg om et af punkterne (-1.5;f(-1.5)) eller (1.5;f(1.5)) ligger på linjen.
Hvis ikke
er linjen ikke tangent
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2008 af Isomorphician

Find f'(x).

Brug formlen for tangentens ligning til at finde ligningerne, og sammenlign med I.

Tangentens ligning:

y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)


Skriv et svar til: opg, differentering - 2g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.