Fysik

er helt blank. HJÆLP

26. september 2008 af Tara987 (Slettet)

En bold kastes lodret opad med begyndelsesfarten 16m/s . Når bolden kommer ned igen til starthøjden, er farten på grund af luftmodstanden faldet til 14,8m/s.
Boldens masse er 152g

Beregn boldens tab i mekanisk energi


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2008 af mathon

den potentielle energi er en samme i de to situationer,

FORSKELLEN
er på den kinetiske energi

Ekin1 = 0,5*m*v12
Ekin2 = 0,5*m*v22  

delta_Ekin = 0,5*m(v12 - v22)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2008 af mathon

delta_Ekin = 0,5*(0,152 kg)*((16 m/s)2 - (14,8 m/s)2)  = 2,81 kg*m2/s2 = 2,81 J


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. september 2008 af janko (Slettet)

se også:

http://peecee.dk/upload/view/132555

:)

/Ayhan


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2008 af mathon

...efter henvendelse:

Emek = Epot + Ekin

delta Emek = Emek1 - Emek2, som ikke er konstant grundet luftmodstanden

delta Emek = Emek1 - Emek2 = (Epot + Ekin1) - (Epot + Ekin2) = Ekin1 - Ekin2


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2008 af janko (Slettet)

så du mener ikke, at det er korrekt at bruge ΔEmek, da den ikke konstant pga. luftmodstanden?

/ Ayhan


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2008 af mathon

#5
se #4's nederste linje


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2008 af janko (Slettet)

#6

... hermed forstået, mester! :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2008 af -holmenlund- (Slettet)

Det var du ret god til at forklare. Nu forstår jeg ligepludselig opgaven meget bedre - Jeg sidder nemlig og kæmper med den samme ;) Men altså nu har jeg så bare lige et spørgsmål:
Spørgsmål b i opgaven lyder: Gør rede for, om tabet i mekanisk energi er størst på opturen eller på nedturen.
HVordan finder man ud af det? Altså lige pt. vil jeg nok mene at den er størst på opturen, fordi bolden går mod vindden, men jeg er på ingen måde sikker ;S


Skriv et svar til: er helt blank. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.