Fysik

kuglestød

27. september 2008 af nunu1989 (Slettet)

Hej.....

Den højste rekord i kuglestød er 21,61 m. Når kuglen sendes afsted sker det i en højde på 2,5 m over jorden med en vinkel på 45 grade.

Bestem begyndelsehastigheden.

Skal man bruge den her formel?

y(t)=-0,5*g*t2+v0*sin(α)*t

hvor, t = v0* sin(α)/g


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2008 af janko (Slettet)

får du ikke opgivet tiden t ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2008 af janko (Slettet)

er lige kommet i tanker om en løsning.. sender den snart..


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. september 2008 af janko (Slettet)

løsning fremgår her:... (tror jeg) :D

http://peecee.dk/upload/view/132674
http://peecee.dk/upload/view/132675

/ Ayhan


Svar #4
27. september 2008 af nunu1989 (Slettet)

tiden er ikke opgivet.... Men du  janko skrev at V0= 29,1

Er det ikke for stor tal, da vi ved at x-max= 21,61 m


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2008 af janko (Slettet)

#4.

jo, det er forkert.. jeg har antaget at ymax = 21,61 meter

jeg retter lige ..


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2008 af janko (Slettet)

rettet, se:

http://peecee.dk/upload/view/132725
http://peecee.dk/upload/view/132726

/ Ayhan


Skriv et svar til: kuglestød

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.