Matematik

sansynlighed

27. september 2008 af hej. (Slettet)

hej alle sammen vi har haft en hjemme opgave for i sidste uge og de fleste kunne ikke regne denne her opgave ud så jeg tænkte det kunne være sjovt at se om i kan. i skal svare på der hvor der er spørgsmålstegn: i en pose ligger 20 blå, 14 gule og 6 røde kugler. en kugle trækkes tilfældigt.  udfalsrummet er??...   angiv sansynligheden for at trække en kugle der er 1: blå ?    2: rød?    3: ikke rød?   blå eller rød?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af c_aastrup

Det er da kun svært hvis man trækker flere kugler end 1. :P

Der er 40 kugler ialt.

Udfaldsrummet er farven af den kugle man trækker tilfældigt E = {blå,gul,rød}

1. P(blå) = 20/40 = 1/2

2. P(rød)= 6/40 = 3/20

3. P(ikke rød) = 1 - P(rød) = 17/20

4. P(blå eller rød) = P(blå)+P(rød)=13/20


Skriv et svar til: sansynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.