Fysik

"Acceleration i accelerationen"

28. september 2008 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 Jeg har spekuleret lidt over acceleration, og er kommet frem til, at formlen for acceleration fungerer ved at finde gennemsnits accelerationen. 

Derfor tænkte jeg at hvis man har en accelererende acceleration dvs. at accelerationen øger med tiden ville formlen så kunne være: 

(At+(at^2)/2)/2*t som forkortes til: (At^2)/2+(at^3)/4 ?

Ingen krinlglede formuleringer tak. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Bevægelsesligningerne virker kun med jævnt accelerende bevægelser - dvs. ved konstant acceleration. Hvordan kommer du frem til den ligning, du har opskrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2008 af peter lind

Du kan ikke regne på den måde. Det kan beregnes; mne det forudsætter noget matematik, so du ikke har haft.


Svar #3
28. september 2008 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 jeg er kommet frem til det gennem at sige:

At=afslutende fart

At/2=gennemsnitsfart

At/2*t= acceleration.

Det gælder derfor om at finde noget konstant der kan regnes efter (her er det accelerationen).

så i beregningen tager jeg den gennemsnitlige "ekstra" acceleration og lægger oveni den allerede eksisterende acceleration.

Bemærk A= almindelig acceleration, a= "ekstra acceleration"


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Det kan du ikke gøre, i det din gennemsnitlige ekstra acceleration ændres. Som #2 nævner, har du ikke matematik til at kunne regne på din situation.


Svar #5
28. september 2008 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 Okay. hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: Der er ikke så meget, du kan gøre. Læs integralregning op. :)


Svar #7
29. september 2008 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 Okay det må jeg desværre vente nogle år med :-(

Var forklaringen på den "rigtige" accelerationsformel rigtig? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2008 af Jerslev (Slettet)

Ikke lige umiddelbart, som jeg kan se det.


Skriv et svar til: "Acceleration i accelerationen"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.