Fysik

Inertimoment

28. september 2008 af nesrevig (Slettet)

Har en opgave der lyder:


Tre runde legemer (en massiv cylinder, en cylindrisk ring og en massiv kugle) med samme radius r og samme masse m ruller ned af det samme skråplan. Hvilket af dem kommer først ned? Svaret skal begrundes.

Kan man godt bestemme det med Inertimoment? jeg har antaget nogle værdier som set nedenunder!


For at eftervise med tal, antager vi at m = 1kg, r= 0.2m og for den cylindriske ring er r = 0.15m og R = 0.2m
Vi efterviser det ud fra Inertimomentet, for de 3 forskellige figurer!
.

jeg får cylinderen til 0.016kg*m2 og den cylindriske ring til 0.03125kg*m2 og cylinderen til 0.02kg*m2


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Udled en formel for accelerationen ned af planet og benyt denne formel til at finde ud af hvilken der kommer først.


Skriv et svar til: Inertimoment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.