Matematik

brøk

28. september 2008 af hej. (Slettet)

hej alle sammen jeg har hjemmeopgave for til på mandag vil i være søde og hjælpe mig med de her opgaver: 4 1/12 + 12 3/4           23 4/7 - 7 1/3            6 2/3 * 8           1/4 + 2/3 + 5/6               på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af cebs (Slettet)

Hej :)

du skal finde fællesnævneren for brøkerne, det vil sige :

4 1/12 + 12 3/4 -> 4+12+3/4+1/12 = 16 + 1/12 + 3/4

For at finde fællesnævner skal du gange med modsatte tal sådan :

1*4/12*4 + 3*12/4*12 -> 4/48 + 36/48 -> 16 40/48

det er det endelige resultat, jeg ved ikke om det er for uoverskueligt, men du kan selv tage resten hvis du forstår dem. desuden kan du prøve på at forkorte 40/48 hvis den kan ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2008 af DMUS (Slettet)

Hensigten med denne side er jo ikke at lave dine lektier for dig.

Du skal finde fælles nævner, så er det væsentligt nemmere at komme videre.

Et eksempel:

1/3 + 1/4 =  4*1/3*4 + 3*1/3*4 = 4/12 + 3/12 = 7/12 :)

Det er fremgangsmåden, held og lykke..


Skriv et svar til: brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.