Fysik

Hvem har ret

28. september 2008 af spørg mig (Slettet)

Jens og Ida bor på henholdsvis 5. og 11. sal i et højhus. 5. sal ligge 15.0 m og 11. sal 30.0 m over jorden. Jens påståsr, at hvis han og Ida samtidig slipper en sten fra vinduet i deres værelser, han hans sten nå jorden dobbel så hurtigt som Idas. til gengæld påstår Ida, at når hendes sten rammer jorden, har den en fart, som er dobbelt af Jens`s sten

a. Har Jens ret?

b. Har Ida ret?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af juventuz (Slettet)

Du skal beregne farten for deres sten samt den tid det tager, at ramme jorden med stenene. Kan dog ikk huske formlerne, men det står vel i din bog et sted.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2008 af bboblzs (Slettet)

Farten udregnes ved bevarelse af mekanisk energi. Ser bort fra luftmodstand.

Jens

m*h*g=1/2*m*v^2 <=> v=kvrod(2*g*h)

Ida

m*2h*g=1/2*m*v^2 <=> v=kvrod(4*h*g)

Så svaret er nej. da 2*kvrod(2)>kvrod(4)

For første omgang skal du bruge følgende formel

x=1/2*g*t^2 og finde t, resten må du selv gennemskue.


Skriv et svar til: Hvem har ret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.