Matematik

hvem har ret:)

28. september 2008 af sissasine (Slettet)

min datter i 8 klasse har et stykke for:

far mor og deres datter og søn skal på bustur,

de har 2 dobbeltsædder,( 4 pladser) hvor mange forskellige kombinationsmuligheder er der for at sætte personerne sammen= 24, og det må jo være rigtigt.

Næste spørgsmål er : hvor stor er sandsynligheden for at de 2 søskende kommer til at sidde sammen

Datter siger det er 1 til 3

mor siger 1 til 6 og hvem har ret ??????


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af Danielras (Slettet)

1 til 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2008 af Drixx (Slettet)

Det må være korrekt at der er 24 kombinationsmuligheder. Det kan regnes ud således:

4*3*2*1=24

Da der på første sæde er 4 mulige, på næste sæde 3 mulige osv.

Jeg har ikke regnet på det, men hvis vi kalder datter for 1 og søn for 2, kan man skrive disse muligheder op:

12xx

21xx

x12x

x21x

xx12

xx21

Dét er de kombinationer jeg umiddelbart vil mene at de to søskende sidder sammen. Dette skal dog fordobles da der stadig er 2 kombinationer af mor/far til hver af de ovenstående tilfælde.

Altså 12 til 24, eller 1 til 2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2008 af Drixx (Slettet)

Kom lige til at tænke på at det vel egentligt kan vises matematisk, ved at sige at der går én mulighed fra hver af de to første sæder:

(4-1)*(3-1)*2*1  ⇔

3*2*2*1=12

Altså 12 muligheder for at de sidder ved siden af hinanden.

-Dennis


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2008 af Danielras (Slettet)

Jeg har så gået ud fra at det ene dobbeltsæde er foran det andet, eller at de er adskildt af en midtergang.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2008 af klotte (Slettet)

# 4 det ændrer da ikke på det....der er tale om dobbeltsæder.

Halvdelen er voksne -halvdelen er børn så udfaldsmuligheden på give 1:2 uanset, hvordan du gør det ?

obs: jeg er ikke matematiker.


Svar #6
29. september 2008 af sissasine (Slettet)

Obs der er to sædder med plads til to på hver

hvis vi kalder pladserne på det ene sædde A og B

Og pladserne på det andet sædde C og D

så er der vel fire muligheder: x kan sidde på A; B; C ;D og y sidder så ved siden af


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2008 af Danielras (Slettet)

#5 Gik bare udfra at det var som man kender fra en bus altså enten:

A;B
C;D

eller

A;B || C;D

Her sidder de to søskende jo kun ved siden af hinanden på A;B eller C;D (hvor de så kan fordeles på flere måder, og med forældrene i forskellige positioner på de andre sæder).

Men hvis det slet og ret er 4 sæder i rap så er jeg enig i at det er 1:2 der er svaret.


Skriv et svar til: hvem har ret:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.