Matematik

Sum og produkt

29. september 2008 af Peaco (Slettet)

Jeg har en opgave der lyder;

Summen af to tal er 42, mens deres produkt er 405.

opstil de sammenhænge som tallene må opfylde, og prøv at finde tallene?

hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Løs ligningssystemet

I) a + b = 42 II) a · b = 405

som to ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2008 af Danielras (Slettet)

a + b = 42

a * b = 405

To ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2008 af mambojambo (Slettet)

først:

a+b=42

a*b=405

isoler a i den første: a = 42-b

indsæt nu dette udtryk i nr 2:

(42-b)*b=405 = 42b-b^2=405 <- her ar du en andengradslinging, hvor b er den ubekendte

den har to løsninger, nemlig: 15 og 27

nu har du to forskellige b'er indsæt hver af dem i en af de to udtryk og isoler a!

sjovt nok får du samme værdier nemlig 15 og 27, dvs. a og b kan være 15 og 27, bare a er forskellig fra b

a+27=42 her er a 15

a+15=42 her er a 27

27*15=405

Q.E.D


Skriv et svar til: Sum og produkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.