Matematik

skæringspunkt

30. september 2008 af nynne258 (Slettet)

bestem x-aksens skæringspunkt for linjerne:

a) y=2x+6

b) y=-3/7x+12

c) y=3/2x-3

hvordan finder man dem?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2008 af Isomorphician

Hvad er forskriften for x-aksen?

(eller hvad er y-værdien for alle punkter på x-aksen?)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2008 af mathon

brug akse-skærings-formlen

(x/m) + (y/n) = 1

a) y=2x+6
eller
(x/(-3)) + (y/6) = 1

b) y=-3/7x+12
eller
(x/28) + (y/12) = 1

c) y=3/2x-3
eller
(x/2) + (y/(-3)) = 1


 


Svar #3
30. september 2008 af nynne258 (Slettet)

opgaven lyder følgende:
bestem skæringspunkterne med x- og y-aksen for linjerne med følgende ligninger og så står der de tre ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/132629


Svar #5
30. september 2008 af nynne258 (Slettet)

okay. tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2008 af mathon

(x/(-3)) + (y/6) = 1

skæring med x-aksen

(x/(-3))  = 1

en brøk er lig med 1 kræver tæller lig med nævner, hvorfor x = -3
dvs. (-3,0)

skæring med y-aksen

(y/6) = 1

en brøk er lig med 1 kræver tæller lig med nævner, hvorfor y = 6
dvs. (0,6)
 


Skriv et svar til: skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.