Matematik

Vandrette

30. september 2008 af sunshine87 (Slettet)

Der er to opgaver som jeg ik kan finde ud af:

a) bestemme en ligning for den vandrette tangent til en graf for en funktion

f (x) = 1/ x2+x+1..

b)  undersøg, om grafen for funktionen f(x)= x+1/x+2 har en vandret tanget..


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2008 af janko (Slettet)

1. Differentiere f(x)

2. løs f'(x) = 0


Svar #2
30. september 2008 af sunshine87 (Slettet)

Kan hjælpe  mig med udregningerne..??


Svar #3
30. september 2008 af sunshine87 (Slettet)

du


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2008 af janko (Slettet)

ja, jeg vil gerne hjælpe dig..

prøv at

1) differentiere din funktion

2) sæt den derefter lig med 0 og løs x.

Prøv og jeg skal nok hjælpe dig.


Svar #5
30. september 2008 af sunshine87 (Slettet)

er det rigtig så lang.. ang. opgave a)

f¨ (0) 1/2x+x+1..??


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. september 2008 af janko (Slettet)

f´(x) = (1/ (x2 + x +1)2 )  * (2x+1)

f´(x) = 0

x = - 0,5


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. september 2008 af janko (Slettet)

rettelse..

f´(x) = ( - 1/(x2 + x+ 1)2) * (2x+1)

hvor den første del kommer af, f(x) = 1/x, da er f´(x) = - 1 / x2

anden del kommer af f(x) = x2 + x +1, da er f´(x) = 2x +1


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. september 2008 af janko (Slettet)

se http://peecee.dk/upload/view/133140

/ Ayhan


Svar #9
30. september 2008 af sunshine87 (Slettet)

tak for hjælpen..:D b er rigtige nok.. men facitlisten stå at a skal give y=3/4


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2008 af janko (Slettet)

tror du ikke der står i facitlisten at y = 4/3 :D


Svar #11
30. september 2008 af sunshine87 (Slettet)

jo det er rigtige... det er mig der set forkert.. tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. september 2008 af janko (Slettet)

det var så lidt!


Skriv et svar til: Vandrette

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.