Fysik

is''s smeltevarme

30. september 2008 af Christine-t (Slettet)

 Hej alle sammen.
Min kæreste og jeg sidder og knokler lidt med en fysikrapport.
Vi skal udregne is's smelte varme.
jeg har kigget en gammel aflevering igennem og gjort følgende:

Lis = mvand/mis * c * (Tstart - Tslut) - c

Lis = 104,3 g/8,5 g * 4180 J/kg*°C * (17,1 °C – 22,8 °C) – 4180 J/kg*°C

Lis = 334.000 J

Lis = 334 kJ

Men når jeg prøver at indsætte udregningen på min lommeregner får jeg svaret til at give:
-296539 J

Er der mig der skriver forkert på lommeregneren eller ?


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2008 af janko (Slettet)

L(is) = (m(vand)*c(vand)*(t(start)-t(slut))-m(is)*c(vand)*t(slut))/m(is)


Skriv et svar til: is''s smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.