Matematik

bregn. sider og vinkle i en trekant?

01. oktober 2008 af Tuannie (Slettet)

hej , jeg har helt glemt hvordan man beregner manglende sider og vinkler i en trekant . hvis man f.eks. har fået nogen facts om trekanten : A = 30 grader , a= 2,1 og B = 25 grader.

nogen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Sinusrelationen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2008 af asif (Slettet)

Som eeeeer,

Sin(A)/a = Sin(B)/b = Sin(C)/c


Svar #3
01. oktober 2008 af Tuannie (Slettet)

vil det så sige at jeg skal tag tag sin(30) / 2,1 = sin(25) ? får jeg så hvad B er ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

sin(30) / 2,1 = sin(25) / b

Og så isolerer du b.


Svar #5
01. oktober 2008 af Tuannie (Slettet)

og det gør jeg ved at gange med sin(25) over på den anden side ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2008 af asif (Slettet)

Det kommer vel an på hvilken vinkel du skal finde? :s


Svar #7
01. oktober 2008 af Tuannie (Slettet)

jeg skal finde vinkler og siderne for de 3 punkter : men altså hvis jeg nu skal finde "sin(c)" kan det så passe at formelen kommer til at hedde : sin(25) * sin(30) / 2,1 = x ; sin^-1 (x) = sin(c) ,


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2008 af asif (Slettet)

Hmm, det kommer i hvert fald ikke til at passe med din udregning der for så bliver vinkel C = 6,06 grader og den skal jo være 125 grader efter hvad jeg kan forstå.

Jeg vil udmiddelbart sige at formlen skal hedde:

Sin(C) = c*Sin(B)/b

Lig mærke til store og små bogstaver i formlen :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Vinkel C kan du let finde da du ved at vinkelsummen i en trekant er 180 grader. Til at finde siderne bruger du:

Sin(A)/a = Sin(B)/b = Sin(C)/c

I #4 er skrevet hvordan du finder siden b.


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. oktober 2008 af asif (Slettet)

Men det er altid godt med udregninger! :D


Svar #11
01. oktober 2008 af Tuannie (Slettet)

okay mange tak .. nu tror jeg at jeg har fået fat i det ! ,

lige en ting mere , hvis nu man kun har fået at vide siderne på trekanten , hvordan kan man så finde vinklerne ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Cosinusrelationen.


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. oktober 2008 af asif (Slettet)

så skal du bruge Cosinus relationerne.

Cos(A) =(b2+c2-a2) / (2*b*c)

Cos(B)= (a2+c2-b2) / (2*a*c)

Cos(C)= ( a2+b2-c2) / (2*a*b)

Således:)


Svar #14
01. oktober 2008 af Tuannie (Slettet)

okay .. såå er det rigtig nok hvad jeg har skrevet.. mange tak .


Svar #15
01. oktober 2008 af Tuannie (Slettet)

har lige et spg mere : kan ikk få det til at passe  ,

for at finde b , skal man isolere b det gør man jo ved at sige :

sin(25) * sin (30) / 2,1 = b , og det giver ikk et tal som ser rigtig ud !


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. oktober 2008 af asif (Slettet)

husker du at sige Sin-1(resultat) ?


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

sin(30) / 2,1 = sin(25) / b

b = (sin(25)*2,1)/sin(30)


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. oktober 2008 af Isomorphician

sin(30°)/2,1 = sin(25°)/b

b = (sin(25°))/(sin(30°)/2,1)


Svar #19
01. oktober 2008 af Tuannie (Slettet)

jeg har vidst fundet ud af det ! mange tak . for at finde arealet .. skal jeg bruge pytagoras som er a^2 + B^2 = c^2 , men ved ikke hvilken linie der er grundlinien .. nogen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #20
01. oktober 2008 af Isomorphician

Pythagoras virker kun ved retvinklede trekanter, hvilket din trekant ikke er.

Brug i stedet fx:

A = ½*a*b*sin(C)


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.