Matematik

HJÆLP det haster !

02. oktober 2008 af Rikke101 (Slettet)

Håber nogle ka hjælpe mig med min matematik aflevering til imorgen..  :)

• Funktionen f(x) er løsning til differentialligningen f”(x)=2x-3
a) gør rede for, at f(x) er et tredjegradspolynomium
b) Bestem f(x), når grafen for f(x) skærer y-aksen i punktet (0,-9) og i dette punkt har tangenten med ligningen y=4x-9


• Om en funktion f(x) oplyses, at f(x) er løsning til differentialligningen dy/dx= (2x+1)y^2
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P(0,-1)


• En funktion f(x) er løsning til differentialligningen
√x*y’ = x-e^2y
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P(4,0)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af peter lind

opgave 1. Du skal integrere funktionen 2 gange. Derefter bestemme integrationskonstanterne af f(0)=-9 og f'(0)=4

Opgave 2. Brug separation af variable.

Opgave 3. Find y' for det gibne værdier af x og y. Derefter har hældningen af tangenten og et punkt på tangenten.


Svar #2
02. oktober 2008 af Rikke101 (Slettet)

jamen tak for hjælpen :) Men problemet er at jeg slet ik ka finde ud af at løse dem.. Jeg aner ik hvorn jeg ska gøre det


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2008 af Lisa3y (Slettet)

Hm puha det problem kender jeg alt for godt.. Sidder selv og knokler nu..

Men kan desværre ikke hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

#2 Så må du kigge i din bog. Der skulle meget gerne være paralleleksempler. Desuden har #1 faktisk fortalt dig, hvordan de skal regnes.


Skriv et svar til: HJÆLP det haster !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.