Fysik

Hjælp til fysik opgave

04. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

hej skal lige komme igang med denne opgave, så håbede på nogen kunne og måske forklarer hvad der skal gøres for at løse den ;)

Opg lyder:

Brødristereren

En brødrister til brug i en almindelig husinstallation (230 V) omsætter elektrisk energi med effekten 800 W.

- Hvad er strømstyrken da gennem den?

- Hvilken resistans svarer den til i tændt tilstand?

Brødristerens ejer har fusket med installationen, så brødristeren ved en fejl bliver sluttet direkte til den såkaldte tekniske vekselspændning (400 v):

- Hvilken effekt har brødristeren da, forudsat resistansen er uændret.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2008 af peter lind

Effekt = strømstyrke*spænding

modstand=spændning/strømstyrke

strømstyrke = spænding/modstand


Svar #2
04. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

ja men hvad er formelerne for disse =?;/


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2008 af mathon

I = P/U

R =  U2/P

P = U2/R


Skriv et svar til: Hjælp til fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.