Matematik

Bestem konstanten

04. oktober 2008 af babe87 (Slettet)

Hej alle sammen

Håber der nogle som kan hjælpe mig.

Min opgave lyder sådan her:

Bestem konstanten c når det oplyses, at f har nulpunterne x=2 og x=3.

f(x)= x^2-5x+c

Er der nogle som kan hjælpe mig med at finde løsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

f(2) = 0 ⇔ 0 = 22 - 5·2 + c1 ⇔ c1 = 6

f(3) = 0 ⇔ 0 = 32 - 5·3 + c2 ⇔ c2 = 6

c = c1 = c2


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2008 af Isomorphician

Du kan bruge at et andengradspolynomium kan skrives som:

a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne.

I din opgave er det således:

a(x-2)(x-3)

Ud af forskriften for f(x) ses det at a må være lig 1.

Derfor kan f(x) omskrives til:

f(x) = (x-3)(x-2), som kan ganges ud:

x2 - 5x + 6

hvoraf det ses at c = 6


Svar #3
04. oktober 2008 af babe87 (Slettet)

Mange tak for jeres hjælp. :)


Skriv et svar til: Bestem konstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.