Fysik

lydbølger

05. oktober 2008 af three-days-grace (Slettet)

Hej allesammen,

håber der er nogle der kan hjælpe mig med denne opg. er helt lost!

opg. lyder således:

En person står foran to ens højtalere, der udsender samme rene tone (med én frekvens). Når personen flytter sit hoved lidt forsvinder tonen. Når afstanden til den ene højttaler er 7,00 m og til den anden 7,20 m, er der ingen lyd at høre.

Hvad er den mindste frekvens , som den udsendte tone kan have?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt, af destruktiv interferens sker, når bølger er en halv bølgelængde ude af fase.



Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2008 af mathon

destruktiv interferens
kræver

0,20 m = (2n-1)(λ/2), n € N ,et ulige antal halve bølgelængder

2n-1 er ulige uanset n

0,20 m = (n-½)λ

λ = (0,20 m)/(n-½)

v = λ*f, som for temperaturkonstant v
giver

v = λmax*fmin

hvoraf
λmax = (0,20 m)/(nmin-½) = (0,20 m)/(1-½) = 0,40 m

fmin = (344 m/s)/(0,40 m) = 860 s-1 = 860 Hz


Svar #3
05. oktober 2008 af three-days-grace (Slettet)

hvad vil det sige når bølger er en halv bølgelængde ude af fase?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2008 af mathon

#1

...er en uheldig udtryksform...

destruktiv interferens opstår i punkter, hvis afstandsforskel til to lydgivere med samme frekvens - i samme fase - er et ulige antal halve bølgelængder og er således en funktion af afstandsforskellen

medens
faseforskel relaterer til stødfrekvens, hvor amplituden er en funktion af tiden


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2008 af mathon

forbedring:

hvor amplituden er en funktion af tiden   --->   hvor den hørte amplitude er en funktion af tiden


Skriv et svar til: lydbølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.