Matematik

Integral

05. oktober 2008 af sukker-trold (Slettet)

integral af f hvor f =sin2x

Hvordan løses den :S


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

F=∫sin2xdx

u=2x

du/dx=2 <=> du/2=dx

∫sin2xdx = ∫sinudx = ∫sinudu/2 = (1/2)∫sinudu = -(1/2)cos(u)+k = -(1/2)cos(2x)+k


Svar #2
05. oktober 2008 af sukker-trold (Slettet)

Det forstod jeg ikke noget af. Vil du forklare trinene, så er du sød?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

∫sin(2x)dx, der substitueres u=2x, hvoraf: du=2dx, dette indsættes:

½*∫sin(2x)*2dx= Det udnyttes, at ½*2=1, heraf fås nu det ønskede 2dx

½∫sin(u)du= Dette er selve substitutionstrinnet

-½cos(u)+k= Her integreres der med hensyn til u

-½cos(2x)+k, her tilbage substitueres der.


Svar #4
05. oktober 2008 af sukker-trold (Slettet)

Det må jeg hellere læse mere på.. tak for hjælpen drenge :-)


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.