Matematik

Vektorer i Rummet

05. oktober 2008 af Unbreakable (Slettet)

Hej jeg har fået stillet denne opgave
Planen alfa har paremterfremstillingen
x=2+s-3t
y=5-s-7t
z=-1+s+4t
angiv en parameterfremstilling for den normal til alfa der går gennem punkt A(8,7,-4)
Jeg elimenere så parameter s og t og får normal vektoren til
n=(7,10,-4)
hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

n er linjens retningvektor.


Svar #2
05. oktober 2008 af Unbreakable (Slettet)

okay tak så parameter fremstilling bliver
(x,y,z)=(8,7,-4)+t(7,10,-4)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

ja, hvis du har regnet rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. oktober 2008 af janko (Slettet)

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=573317


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. oktober 2008 af mathon

[1,-1,1] X [-3,-7,4] = [3,-7,-10]

(x,y,z)=(8,7,-4)+t(7,10,-4)   --->   (x,y,z)=(8,7,-4)+t(3,-7,-10)


Skriv et svar til: Vektorer i Rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.